Obsesie

Duminică dimineaţa, în timp ce aşteptam cafeaua la băruleţul pe care îl frecventez şi eu în ultima vreme, am văzut ce înseamnă obsesia pentru păcănele. Nu ştiu cum altfel să numesc treaba asta.

pacanele-1Era un bărbat pe la 35-40 de ani, stătea pe scaun şi îşi bea berea liniştit în timp ce era cu ochii aţintiţi la ecranul maşinăriei. Era jocul acela în care trebuie să nimereşti linie sau diagonală de 5 elemente de acelaşi fel. Atâta doar că el pariase pe 8 feluri de combinaţii. Ce era ciudat, barbatul nu juca efectiv. Pusese maşinăria pe autoplay. Jocul mergea şi el stătea liniştit. Primele câteva minute când am ajuns acolo avea serii de câştig iar suma lui creştea considerabil. Deja avea o sumă frumoasă adunată. Chiar mă gândeam, când îl opreşte şi ia banii…

A început apoi să piardă. Încet s-au terminat banii. Tot mă gândeam, că nu are de gand să oprească maşina să scoată banii, mai ales ca imediat rămâne fără. Da de unde. A ajuns la fonduri insuficiente şi gata. Stop joc!

Acuma, ce face domnul nostru? Cum să îşi bea el berea numa aşa? La televizor clar nu era nimic mai interesant ca ecranul acela. Se ridică, merge la maşinărie şi mai bagă o bancnotă. Porneşte jocul, se aşează şi o ia de la capăt.

Nu ştiu cât a continuat să tot joace aşa că eu m-am retras cu cafeluţa în spate şi gata.

În orice caz, nu înţeleg comportamentul tipului, scopul, ce avea în cap, ce vrea, de ce joacă, de ce nu joacă defapt ci aşteaptă să piardă banii, vrea să vadă cât de mult poate câştiga înainte să piardă? Numa el ştie! Sau poate nici el…

Comments

  1. mda, boala grea cu pacanelele o data ce iti intra in sange e mai greu sa te lasi, dar in timp reusesti cand ajungi in pragul falimentului. Aparatele sunt facute sa fie profitabile doar pentru cei care le detin, tu ca jucator ai sansa de un 10 la suta sa iei din banii care s-au investit in acel aparat si aia o data la 15 ani cand aparatul isi face rulajul. Sunt programate si setate. Deci omul astepta poate are noroc sa isi faca aparatul plinul si sa-i dea si lui 10 la suta din banii stransi in aparat.

    www.dragonathus.blogspot.ro

    ReplyDelete

Post a Comment

O parere, ceva?

Popular posts from this blog

1 000 000 Likes

Peste tot CÂCAT!

Viata cu 5 pisici... si un caine