Copii analfabeţi... trist!

În urmă cu ceva timp, ne lăudau străinii că avem un învăţământ puternic şi că românii învaţă. Dacă te transferai în alte ţări la şcoală, săreai peste câteva clase. Acuma râd curcile şi cu curu de noi!





Cifre:
Promovabilitatea pe ţară în prima sesiune: 44,47%
După contestaţii a crescut la 45,59% (+1,12%)
Promovabilitatea în sesiunea din toamnă: 16,06%
După contestaţii a crescut la 16,8% (+0,74%)

Extraordinar... note de 1,25 înseamnă că deşteptul a rezolvat jumătate de exerciţiu.
S-au băgat camere de filmat în săli, dar nu în toate judeţele ca să nu se copieze. Ghici ce? S-a copiat pe rupte, şi nici aşa nu au fost în stare să îşi treacă bacul.

Lumea nu e în stare să îşi exprime o părere, abia adună/scade/împarte/înmulţeşte două numere, cratimele sunt de decor, virgulele la fel, prescurtările de pe mess sunt cool etc. şi ne mirăm de scorurile astea.

Acuma s-a schimbat planul de învăţământ. Au observat şi ăia de sus că oamenii chiar devin analfabeţi (sunt deja). Lectură la clasele I-IV, alfabetizare şi înţelegerea textului la V-VIII şi dictare la liceu (să vedeţi acum înjurături pentru profesori... pentru nota 4 la dictare :)) E hilar!!).
V-a fost dor de dictare? Asta chiar mă face să râd! S-a ajuns de toată jena! Dacă aşa arată viitorul, mi groază.

Acum să o luăm şi pe cealaltă parte. Nu ne place să învăţăm... adevărul e că nu mai sunt mulţi care găsesc ceva interesant în cele 12 clase. Dar şi atunci, copilul ăla la care îi fuge un pic mintea, gândeşte cât de cât logic şi are un pic de interes, e în stare să treacă Bac-ul chiar şi fără să înveţe.

Sunt curioasă de bac-ul de anul viitor... Dezastru sau minune politică.

Comments

Popular posts from this blog

1 000 000 Likes

Peste tot CÂCAT!

Organizare si Bullet Journal (BuJo)