"Un Glăvoi fără păcate!!"

Am ajuns acasă joi, dar m-am simţit mult prea obosită să fiu în stare de ceva (scris).
Începutul a fost genial! Am mers mai repede la locul de întâlnire ca să am timp să îmi iau izolirul de la sediu. Mafi s-a dus după el pentru că eu am trecut pe la ceva magazin, dar ghici: l-a uitat! Nu ar fi fost o problema prea mare, dar cheia a lasat-o înăuntru iar lacatul l-a închis din-afară. După jumătate de oră s-a rezolvat şi asta. A venit tanti Ely.
Drumul a fost criminal, fiind în construcţie din Pietroasa.
Am ajuns, ne-am instalat, am luat o bere şi ne-am pus la carţi. Aşa ca de bun venit, Glăvoiu' ne-a bucurat cu o grindină.
S-a liniştit şi ploaia şi ne-am plimbat până în Poiana Ponor, că aşa se obişnuieşte în prima zi.
Seara la foc am cântat de a răsunat tot Glăvoiu'... am trecut pe repertoriul anilor '90, cântecelor pentru grădi şi clasa I şi altor capodopere muzicale.

A doua zi (joi)
Planul a fost să mergem la Cetăţile Ponorului, că aşa se obişnuieşte a doua zi.
Unii au rămas în urmă, alţii au luat-o pe altă cale, unii au făcut baie la picioare alţii până la gât, unii au îngheţat de frig aşteptându-i pe cei care au intrat în portal alţii au murit de cald făcând aceaşi lucru.
Privelişte frumoasă de la balcoane spre final şi reîntoarcerea în tabără.
Plăcinte, bere, cărţi.
Seara la foc am reîncântat Glavoiu' cu repertoriul nostru.
La un moment dat ne-am gândit să facem o plimbare în Poiana Ponor aşa pe întuneric şi ceaţă. Suzi, o căţea rătăcită pe acolo ne-a însoţit. Apropiindu-ne, am auzit un lătrat. Primul gând, turma de oi care trecuse şi pe lângă corturile noastre în timpul zilei. Ştiam că au 3 câini iar cu câinii de stână de obicei nu te pui. Ne-am speriat bine, dar după 15 minute de sfadă am continuat, mai ales că lătratul a încetat. Nu bine am pornit, că iar a început să latre. Am purtat iar dezbateri pe tema oilor până când apar 2 ochi în paduricea din faţă. Atunci am zis că ne întoarcem. Nu bine să pornim, se apropie un jeg de căţel care trecuse pe lângă noi cand am pornit, dar nu l-a observat nimeni. Spun jeg de căţel pentru că era de talia unui poţocar şi ne-a speriat! Am continuat apoi liniştiţi, am pierdut vremea un pic acolo şi ne-am întors la foc. Am râs bine apoi de noi că ne-a speriat piticu'.

Apropo de repertoriu, am rămas în minte cu o melodie cu care i-am înnebunit mai apoi pe restu', fredonând-o fără încetare...
MANAMANA, manamana , MAnamanA . manaMANA , ma-na-ma-na ,MA-NA mA NA, MANAMANA, manamana , ma-NA ma NA ....si etcaetera =)) - MUPPETS ....a fost odata un show ...

Asculta mai multe audio pop

(Asta e versiunea orginală... a mea era mai simpla)

A treia zi (vineri)
Cheile Galbenei. Am coborât Poiana Florilor şi am urcat Borţigul. Am avut drept companie pe Suzy care s-a ataşat tare de noi (Dia şi Gabi mai exact). Până la lanţuri nu a fost nici o problema, dar de acolo, unii au luat-o prin apă. Ideea era ca Suzi să îi urmeze, dar era speriată. Într-un final a intrat şi a fost bine.
Dacă anul trecut am mers numai pe lanţuri, anul ăsta nu am mai reuşit şi ultima porţiune am luat-o prin apă. La final pauză de mâncare, să ne refacem forţele pentru Borţig (o pantă pe la 75 de grade pe care urci 1h 30 cu mers normal). Cumva cumva l-am urcat toţi, unii cu criză de fiere alţii extenuaţi alţii flămânzi.
Ajunşi sus, am dat de un grup care era cazat la Cabana cetăţile Ponorului care ne-au spus "Am auzit că în Glavoi cântă un foc!" Adică noi... numa noi cântasem pe acolo.
Am ajuns în tabără şi ne-am întâlnit cu Ancuţa cu Cristi şi Raluca care tocmai ajunseseră.
Seara ne-am mutat la foc la Cornel. Ancuţa a venit cu chitara şi a cântat, desigur, toată seara.

A patra zi (sâmbătă)
Pentru unii pauză, cei care nu au fost pe Cheile Galbenei au făcut traseul, alţii au mers la Molhaşuri.
Seara cântece la foc. O zi destul de liniştită, dar numai bună pentru odihnă.

A cincea zi (duminică)
Era stabilit că mergem la Cetăţile Rădesei şi pe Someşul Cald. Unii au ales să meargă pe versant, restul prin apă. Eu de data trecută am aşteptat să merg prin apă.
A fost cu peripeţii. Baie până la gât, alunecat pe perete şi panicat, alunecat în marmită şi panicat, am muţit de la apa rece etc. dar per ansamblu, a fost foarte fain. Drumul înapoi a fost groaznic. Eram extenuată şi efectiv nu mai aveam tragere în picioare. Mergeam ca mamelucii.
Restul zilei am fost legumă ambulantă, super obosită, dar cu destulă putere să "cânt" la foc. Şi acuma sunt răguşită după ce mi-am forţat corzile vocale toată săptămână.
Seara l-am sărbătorit pe Merce a cui zi de naştere a fost.

A şasea zi (luni)
Pauză. Relaxare. Whist. Hearts. Canastă.
Care pe unde. Nu mai ştiu concret ce s-a întâmplat.

A şaptea zi (marţi)
Am început dimineaţa cu duş din găleţi, flacoane, căni etc. Tot ce se putea. Soarele era sus, ardea bine, aşa că pica destul de bine.
Unii dintre noi au pornit spre Vârtop să înnopteze acolo şi să prindă busul miercuri. Dintre noi care am mai rămas, am hotărât să mergem pe Pietrele Galbenei. Nu bine am ajuns în apropiere că a început să tune. Ne-am întors şi am mers la Focul Viu. Cand am ajuns, a început şi ploaia. Până am ajuns în tabără am fost uzi până la chiloţi. Valea s-a unflat un pic, s-a tulburat şi izvorul etc. Am stat în cort, am dormit un pic până s-a oprit.
Eram un pic nervoasă că toate încălţările îmi erau ude. Dar am reuşit să mi le usuc la Cornel la foc.
Am jucat canastă, am mai stat la foc, am mai cântat şi a trecut şi ziua asta.

A opta zi (miercuri)
Nu am făcut nimic. Dimineaţa următoare trebuia să ne trezim la 5 să pornim spre Vârtop la bus. AM mai jucat cărţi, alţii s-au mai bătut un pic cu apă. Zi plictisitoare. Ne-am făcut în mare bagajele, am mâncat seara supă de teiţei cu morcovi, numai bună şi cam atât.

Ultima zi (joi)
Trezirea la 5 cum am amintit, bagaj, mâncat, cafea şi plecat. Drumul groaznic de greu. Eram extenuată şi am avut 75% numai de urcat. Am ajuns înainte cu o oră, am băut cafea, bere, am mâncat ciocolată şi ce mai era pe acolo şi aşa se sfârşi Padişul 2011.

Am dormit bine pe drum, cu părere de rău că mă întorc acasă. Ce aş mai merge 8->

Până atunci, să visăm la un Glavoi 2012!!

Comments

  1. Pentru cateva poze
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1471978856966.43534.1758480443

    ReplyDelete

Post a Comment

O parere, ceva?

Popular posts from this blog

1 000 000 Likes

Peste tot CÂCAT!

Viata cu 5 pisici... si un caine