Lia - persoana fizica vs. SRL

Inceputuri

Stiti sau nu, prenumele meu este Anamaria dar de cand ma stiu, familia si apropiatii m-au strigat Lia.
La nastere, trebuia sa fiu si Lia pe certificat. Ana e bunica din partea mamei si Lia o striga pe bunica din partea tatalui. Dar au fost unii din familie care nu au fost de acord cu Lia  pentru ca nu e un nume ci doar o prescurtare de la alt prenume precum Cornelia. Datorita acestui incident, Cornelia nu exista in vocabularul alor mei si am ramas doar Anamaria.
Mi-a placut intotdeauna prenumele asta si in scoala generala ma prezentam drept Lia.
La facultate deja eram Ana iar in prezent sunt mai mult Lia, din nou.

2011

Desenez si fac lucru manual dintotdeauna.
Tata lucra la incaltaminte si imi aducea acasa resturi de bucati de piele. Intr-o seara, stand la cafea cu niste prieteni din vremea aceea, mi-a venit o idee stralucita. Sa confectionez ceva din acele bucati de piele. Am inceput cu un Mickey Mouse, mai apoi o bufnita, si m-am trezit apoi ca fac si alte personaje, flori, etc.

2013

Dupa incheierea facultatii, m-am angajat casiera la un hypermarket. Pentru ca lucram in ture, ba dimineata, ba de dupamasa, cu zile libere mai mult in cursul saptamanii, aveam timp liber suficient sa fac si altceva.
M-am apucat sa confectionez o poseta din piele. Schite pe hartie, masuratori, asamblare prin cusutura manuala si a iesit ceva foarte dragut, Am purtat-o cam 1 an de zile.
Al doilea proiect a fost o alta poseta similara, pe care am facut-o cadou unei prietene, foste colege de facultate.

2014


In anul urmator, am avut ideea stralucita sa fac martisoare din piele. Am facut o gramada de fluturi si flori si am reusit sa vand o parte din ele colegilor de lucru.
Dupa aceea am facut o pauza pentru ca m-am aglomerat si nu mai aveam acelasi timp liber.

2015

Am plecat de la caserie pentru ca am gasit loc de munca in domeniul artei, mai exact, un atelier de personalizari. De la grafica digitala la productia de tricouri personalizate si a altor articole (gravura lemn, imprimare cani etc)

2016

In vara, am facut experimente cu margele si m-am apucat de confectionat
bijuterii/gablonturi. Am facut zeci de modele dintre care am purtat si eu si o parte am dat la prieteni sa faca cadou.
Am inceput sa ma gandesc la o afacere si la modalitati de a le vinde dar nimic nu s-a concretizat.

2017

Stateam cu Dan sa dezbatem ce si cum sa facem ca sa le pot vinde si a avut ideea cu eMag. Singura problema era necesitatea de a avea o firma pentru a putea face acest lucru.
In iulie am avut amandoi concediu 2 saptamani si am umblat cu actele pentru a deschide firma. Am ramas administrator si Dan asociat.
Am investit putin intr-un stoc minimal si ne-am apucat de treaba.
In august aveam deja zeci de produse listate pe eMag. Am avut putin rulaj pana prin toamna dar am realizat ca nu este suficient pentru mine si mi s-a taiat avantul. Nu a fost ceea ce imi doream sa fac. Era prea putin si eu imi doresc mai mult de la mine!

Prezent

Desenez in continuare si nu ma voi opri niciodata pentru ca asta e armonia sufletului meu.
Pe langa asta, lucrez la un proiect mare. Ideea a pornit tot de pe internet unde am descoperit faptul ca acest produs, se vinde bine in afara, arata extraordinar dar in Romania nu face nimeni asa ceva.
EVRIKA! Asta este. Am deja 3/4 din materiale pregatite, saptamana asta obtin si restul necesarului, si urmeaza cea mai grea parte. Promovare si vanzare.
Sunt foarte entuziasmata deoarece se apropie luna decembrie si este cea mai puternica piata de cumparare din an iar produsul meu este potrivit perfect pentru aceasta ocazie.
Mi-am propus sa imi concentrez toate eforturile pentru acest proiect ca sa fiu sigura ca fac tot ce e uman posibil ca sa functioneze.




Veti mai citi despre asta de indata ce ii fac lansarea pe piata.
Pana atunci, ne citim data viitoare!

Comments

Popular posts from this blog

1 000 000 Likes

Peste tot CÂCAT!

Viata cu 5 pisici... si un caine